- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תביעת אבהות - מעמד היועמ"ש ובקשה לפסוק בהעדר הגנה
ע"מ 1037/04 מדינת ישראל נ' פלוני ואח'
המשיבים ביקשו כי ביהמ"ש יצהיר כי הנתבע הינו אביהם הביולוגי. הנתבע לא הגיש כתב הגנה, ולא התייצב לדיון. למרות העדרו של נציג היועמ"ש, נתן בימ"ש קמא את ההצהרה המבוקשת.
לגישת המדינה, המערערת, כשמדובר בענייני סטטוס, אין מקום ליתן פס"ד בהעדר הגנה וללא שמיעת ראיות. כמו כן מלינה המדינה על שלא ניתנה לה ההזדמנות להביא עמדתה בפני בימ"ש קמא.
ביהמ"ש המחוזי בת"א קיבל את הערעור וקבע כי היה על בימ"ש קמא לשמוע ראיות ולהשתכנע כי אכן יש מקום למתן הסעדים המבוקשים, גם אם הנתבע לא התגונן, ואף אם לא התייצב לדיון.
השופט שנלר הדגיש כי לפס"ד המצהיר על אבהות השלכות לא רק במסגרת היחסים שבין הילדים לאביהם, אלא גם השפעה על זכויותיהם של אחרים.
נציג היועמ"ש הוא שמגן על האינטרסים של אותם אחרים, וזכותו - ולעיתים אף חובתו - ליטול חלק בדיון המשפטי בנושאים שכאלה.
ע"מ 1037/04 מדינת ישראל נ' פלוני ואח'
למדור משפחה וירושה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
